Nieuwsbericht

Uitnodiging NLdoet 2017 - 11 maart

NLdoet komt er aan op 11 maart, wat een uitgelezen moment is om de handen op een gezellige wijze uit de mouwen te steken. Scouting Altenagroep heeft ook weer een waslijst van wensen en klussen die klaar liggen om aangepakt te worden. Nu zoeken wij alleen nog de vrijwilligers die ons willen komen helpen, met name voor de ‘grote’ klussen. Heeft u kennis van elektra, fitting- en montagewerk? Dan is uw kennis en hulp welkom en nodigen we u graag uit! Voor al de andere klussen is uiteraard iedereen welkom, groot of klein. Vele handen maken licht werk!
 
De grote klussen zijn 'officieel' aangemeld bij NLdoet: daar kan op ingeschreven worden zodat we weten of we voldoende vrijwilligers hebben om de klussen ook ‘echt’ aan te pakken.
 
Als u kunt assisteren bij de onderstaande klussen wilt u zich dan inschrijven op NLdoet:
Daarnaast wachten deze klussen:
 1. Plank installeren in het magazijn (+/- 2 personen)
 2. Ramen aan de achterzijde verven (+/- 2 personen)
 3. Houtwerk op Steenen muur in olie zetten
 4. Wilgen knotten (3 - 10 personen)
 5. Takken en vuil uit de sloot halen
 6. Schoonmaken van alles dat normaliter in de keuken ligt (2 personen)
 7. Schoonmaken van sanitair
 8. Ramen lappen
 9. Lampjes plaatsen in de bouwlampen aan de voorzijde van het pand
 10. Oude botenkar uit elkaar slijpen voor hergebruik als houthok
 11. Schoonmaken van de vuilcontainers (rolcontainers)
 12. Verven van kozijnen
 13. Lekvrij maken van de dakgoten
 14. Lampjes plaatsen in de bouwlampen aan de voorzijde van het pand
 15. Hang en sluitwerk controleren en repareren
Om rekening te houden met de aanloop, maar ook om materialen te bestellen en gereedschap op het troephuis te hebben, stellen we het op prijs om te weten wie er allemaal aanwezig kan zijn, en welke klus(sen) de voorkeur geniet.
Als u wil helpen kan het onderstaande in gekopieerd/geplakt worden in een E-mail om u aan te melden, die verstuurd kan worden naar marco@altenagroep.nl. Aanmelden graag voor 5 maart a.s.!
 
 
Naam:
Aantal ouders/vrijwilligers die komen helpen:
Aantal scouts/kinderen die mee komen helpen:
Voorkeur voor de klus(sen):
Neemt gereedschap mee voor de klus? (Ja/Nee):
Aanwezig van 12:30 tot 17:00, of anders? (Ja/Welke tijden):
 
We zien wel een aardige ‘uitdaging’ in de keuken, zeker in combinatie met de schoonmaak en alle beweging in en om het gebouw. We hebben ideeën genoeg, maar wellicht zijn er nog veel betere oplossingen die vooraf bekeken kunnen worden: we nodigen vrijwilligers op 4 maart uit tussen 12:15 en 13:00 om ideeën uit te wisselen. Daar kan het ‘plan de campagne’ gemaakt worden!
 
De karren hebben ook de nodige aandacht en handigheid nodig. Er zit voldoende zaagwerk in om de zaak weer dicht te maken, de elektra dient nagelopen en/of vervangen te worden en de veiligheid gecontroleerd. Hebt u de kennis en gereedschap om te helpen?
 
De klussen op de Steenen Muur kunnen alleen doorgang vinden als er voldoende aanmeldingen zijn. Het ‘rondhout’ en de steiger roepen om vele handjes!
 
Iedereen die zich aanmeldt via NLdoet of via E-mail zal bericht ontvangen via E-mail voor 7 maart  met het ‘plan’ hoe de dag ongeveer zal verlopen.
 
Mocht u voorafgaand aan NLdoet nog vragen hebben kunt u contact opnemen met Marco van Staan via Marco@altenagroep.nl