Wat kost het?

Wat zijn de kosten?

Nieuwe leden mogen bij de Altenagroep altijd vrijblijvend 3 opkomsten komen kijken. Hierna zal er een inschrijfformulier verstrekt worden en na ondertekenen hiervan wordt het lidmaatschap aangegaan. Bij dit lidmaatschap hoort ook betaling van contributie, welke afhankelijk is van de speltak.

Het geld wat we binnen krijgen via contributie gebruiken we om de gebruikskosten en onderhoud van ons gebouw en materiaal te betalen, spelmateriaal aan te schaffen en het bekostigen van de opkomsten. 

De contributie is verschuldigd bij vooruitbetaling per 6 maanden. Het lidmaatschap wordt voor minimaal een half jaar aangegaan en is schriftelijk of via e-mail per kwartaal opzegbaar bij de penningmeester of gegevensbeheerder. 

Speltak

Bevers € 97,00 per jaar
Welpen € 97,00 per jaar
Waterscouts € 130,00 per jaar
Landscouts € 108,00 per jaar
Waterexplorers € 150,00 per jaar
Landexplorers € 108,00 per jaar
Rovers € 108,00 per jaar
Plusscouts € 108,00 per jaar
Blauwe vogels € 97,00 per jaar
    
Stafleden € 27,50 per jaar

(Tarieven vanaf januari 2017)

Voor speciale activiteiten en kampen kan er een extra bijdrage gevraagd worden afhankelijk van de soort activiteit en de duur. De kosten hiervoor liggen tussen de € 50,- en € 150,- per jaar, afhankelijk van de speltak en de activiteit.
 
Naast lid worden van een speltak is er ook de mogelijkheid voor onze (oud-)leden om betrokken te blijven bij de Altenagroep en deze financiëel te ondersteunen door lid te worden van de Stichting oud-leden Altenagroep. Voor maar € 10,- per jaar blijft u op de hoogte van onze activiteiten en wordt u uitgenodigd voor speciale activiteiten zoals de jaarlijkse stamppot avond in januari.
 

Uitschrijven

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u het lidmaatschap van uw zoon/dochter om welke reden dan ook op wilt zeggen. Dit is natuurlijk mogelijk. Het opzeggen kan per kwartaal schriftelijk gebeuren door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@altenagroep.nl. Uiterraard dienen ook de stafleden van desbetreffende speltak op de hoogte gebracht te worden.