Zelf meehelpen

Vrijwilliger worden?

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is de Altenagroep op zoek naar jou!

Leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) verzorg je, samen met de rest van het team, een te gek programma voor de kinderen of jongeren waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen of zicht te ontwikkelen in een teamverband. Alle speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. 

Vrijwilliger binnen de Altenagroep

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. De Altenagroep bestaat uit een stichting en een vereniging. De stichting is verantwoordelijk voor het gebouw en de vloot, De vereniging draagt zorg voor de ondersteuning en begeleiding van de speltakken en hier aan gerelateerde zaken als bijvoorbeeld spelmateriaal.
Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagenden functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. 

Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar scouting@altenagroep.nl en informeer naar de mogelijkheden. 

Vacatures

Shanti-welpen; meisjes van 7- 11 jaar (Per direct)
De Shanti-welpen draaien elke zaterdag van 10.00-12.00

Landscouts; jongens en meiden van 10-14 jaar
De landscouts draaien op zaterdagmiddag van 13.30-17.00

Waterscouts; jongens en meiden van 10-14 jaar (Per direct)
De waterscouts draaien op zaterdagochtend van 10.00-12.30

Waterexplorers; jongens en meiden van 14-18 jaar
De watereplorers draaien op zaterdagmiddag van 13.00-17.00

Vereniging: Algemeen bestuurslid
Als bestuurslid van de vereniging draag je bij aan het dagelijkse reilen en zeilen van de Altenagroep